Kanot VM var häftigt!!

Nu är jag tillbaka i Sverige igen efter att ha varit i Ungern några dagar. Jag åkte dit tillsammans med tre kanotvänner för att kolla på Kanot VM och heja fram de svenska kanotisterna.

Vi anlände till Szeged i Ungern på onsdagkväll efter att åkt flyg ner till Budapest och därefter tåg från Budapest till Szeged som tog ungefär 2 timmar. Kan säga att tåget inte höll samma klass som hemma. Det kändes lite som ett tåg från mitten av 1900 talet. Trångt, ingen AC och gammalt tåg. Det fanns några vagnar som var bättre men som man fick betala extra för men det var bara några kronors skillnad men detta visste vi tyvärr inte när vi köpte biljetter.

När vi kom fram tog vi en taxi till vårt boende som var ett litet vandrarhem/hostel där vi skulle bo alla dagarna. Det var jättemysigt faktiskt. Vi bodde på övervåning och hade en lägehet med två stora rum med dubbelsängar och en toalett. Brevdid vårt lägenhetsrum låg ett gemensamt kök.

Efter vi hade fixat i ordning oss och bytt om till klänning så tog vi oss ut på stan. För at leta upp torget där invigningen skulle hålla till. Och vi hittade dit, med lite hjälp… Invigningen var ganska konstig men det var några fina uppträden och fyverkirier och så också. Sen var vi tvugna att få lite mat i magen så vi gick och åt på en restaurang. Det blev cesarsallad för hela bunten. Cesarsalladen var inte lik en vanlig cesarsallad men den var god. Men berget med ost plockade jag bort.Ja dagen därpå började tävlingarna. Vi var på plats och hejade på Sverige. Men egentligen är det lönlöst att skrika eftersom alla ungrare hörs 1000 gånger så mycket! Men det känns bra att heja och skrika! Och det var ruskigt spännande. Både Anders Gustafsson, Markus & Henrik i K2 och Johannes Barsk gick vidare på bästa tid till final. Att Anders och K2an skulle gå vidare till final var väl mer eller mindre förväntat men att Johannes skulle gå till final på 500m trodde nog ingen.


Finalerna går inte samma dag utan dagen därpå. Så 1000m finalerna gick på fredagen och Johannes körde final på lördagen. Alla loppen var sjukt spännande! Hur slutade det då?
Kolla på klippen så får ni se 🙂

1000m killarna i ett videoklipp från SVT. http://svtplay.se/v/2507549
Johannes i radiointervju. http://johannesbarsk.com/?p=793

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s